Ascensor para escaleras estrechas

Com s’instal·la un ascensor en una escala estreta?

Els ascensors per a escales estretes o ascensors a mida són una solució pràctica i segura per a facilitar l’accessibilitat en espais reduïts. Amb models adaptats a escales rectes i corbes, aquests ascensors no requereixen grans modificacions en l’estructura original de l’escala. A més, ofereixen comoditat i facilitat d’ús tant en interiors com en exteriors. Amb un manteniment adequat i complint les normatives de seguretat, els ascensors per a escales estretes són una alternativa eficient per a millorar la mobilitat en edificis i habitatges. A ERSCE, fem dissenys especials per a edificis antics o que tinguin un buit molt reduït per a l’ascensor, realitzant prèviament un estudi per a saber quina és la millor solució.

Tipus d’ascensors per a escales estretes

En el mercat existeixen diferents tipus d’ascensors dissenyats específicament per a adaptar-se a escales estretes, proporcionant solucions de mobilitat per a persones amb dificultats de desplaçament. A continuació, es presenten els principals tipus d’ascensors utilitzats en aquesta mena de situacions:

Ascensors pneumàtics a mida

Quan es tracta d’optimitzar espais reduïts, com les escales estretes, els ascensors pneumàtics a mida de ERSCE representen una solució innovadora i eficient. Aquests ascensors, ideals per a zones limitades, es destaquen per la seva capacitat d’instal·lar-se en àrees amb dimensions molt reduïdes, sent una opció perfecta per a edificacions antigues o amb restriccions d’espai.

La instal·lació d’ascensors pneumàtics és un procés senzill i ràpid, un avantatge clau per a projectes que requereixen solucions ràpides i eficaces. Aquests sistemes estan composats de tres elements fonamentals: una cabina, un conjunt d’aspiració i un tub transparent. El seu disseny simplificat permet un muntatge que es completa generalment en un o dos dies, sense necessitat de construir un fossat, la qual cosa els fa ideals per a instal·lacions en escales estretes.

Aquests ascensors es connecten fàcilment a la xarxa elèctrica com qualsevol electrodomèstic, i el seu disseny transparent no només els fa funcionals, sinó també una addició estètica i moderna a qualsevol edifici. Així mateix, els ascensors pneumàtics requereixen un manteniment mínim, la qual cosa es tradueix en un estalvi a llarg termini en comparació amb altres tipus d’ascensors.

En termes de seguretat i confort, els ascensors pneumàtics de ERSCE no tenen res a envejar a altres elevadors. Fins i tot en cas de fallada elèctrica, aquests ascensors continuen funcionant, assegurant la seguretat dels usuaris en descendir automàticament a la planta baixa. El seu funcionament suau i el baix nivell de soroll els fan ideals per a instal·lacions residencials on es valora la discreció i la tranquil·litat.

En resum, els ascensors pneumàtics a mesura de ERSCE són una solució excel·lent per a instal·lar en escales estretes, oferint un equilibri perfecte entre funcionalitat, estètica i eficiència. Aquests ascensors no només s’adapten a les necessitats específiques de cada lloc i client, sinó que a més representen una elecció intel·ligent i sostenible per a modernitzar edificis amb limitacions d’espai.

Ascensores hidráulicos

Ascensors sense cambra de màquines

En el context actual, on l’espai és un bé cada vegada més preuat, els ascensors sense cambra de màquines representen una solució innovadora i eficient per a instal·lacions en escales estretes o espais limitats. Aquests ascensors, com el model SCM EconPac de ERSCE, eliminen la necessitat d’una cambra de màquines addicional per a allotjar el motor i l’equip electrònic, optimitzant així l’ús de la superfície disponible​​​​.

Els ascensors sense cambra de màquines, com els oferts per ERSCE, aprofiten al màxim el buit disponible. Al no requerir una cambra de màquines, poden instal·lar-se en llocs on altres models no serien viables, sent una solució ideal en edificacions antigues o amb escales estretes​​. El seu disseny simplificat i compacte no només facilita una instal·lació més ràpida i amb menys esforç, sinó que també implica una reducció considerable en els costos de construcció i muntatge​​​​​​.

Malgrat la seva mida reduïda, aquests ascensors no comprometen la seguretat o fiabilitat. Ofereixen la mateixa tranquil·litat i garanties de seguretat que els ascensors convencionals, assegurant un viatge còmode i segur per als usuaris​​. El disseny eficient i robust d’aquests ascensors permet una utilització òptima de l’espai disponible, fent-los ideals per a àrees amb limitacions d’altura o capacitat​​.

Des del punt de vista de l’accessibilitat, aquests ascensors milloren significativament l’accés en l’edifici, especialment per a persones amb mobilitat reduïda o d’edat avançada, millorant així la qualitat de vida dels usuaris​​. A més, la seva instal·lació requereix canvis estructurals mínims en la construcció existent, la qual cosa redueix el temps i els costos associats amb la instal·lació​​.

Aquests ascensors s’adapten fàcilment a diferents tipus de construccions, des d’habitatges particulars fins a centres comercials i edificis públics, oferint així una solució versàtil per a una àmplia gamma de necessitats​​. El manteniment i les reparacions són més senzills i menys freqüents, gràcies al seu disseny més compacte i simple​​. Així mateix, compleixen amb totes les normatives i regulacions vigents, assegurant la màxima seguretat i qualitat​​.

En resum, els ascensors sense cambra de màquines representen una solució eficient i adaptable per a la instal·lació en escales estretes o en blocs amb amplitud limitada. La seva combinació de disseny compacte, seguretat, facilitat d’instal·lació i adaptabilitat els converteix en una opció ideal per a modernitzar construccions existents o per a noves construccions on l’espai és una consideració crucial.

Ascensor eléctrico

Ascensors de fossat i escapament ultrareduït

Els ascensors de fossat i escapament ultrareduït representen una solució innovadora i eficient per a instal·lar en escales estretes o en edificis amb limitacions de superfície. Aquests sistemes es caracteritzen per requerir un fossat i una altura lliure en l’última parada extremadament reduïts, adaptant-se a les estructures existents amb mínimes modificacions.

El disseny d’aquests ascensors permet la seva instal·lació en blocs que originalment no estaven concebuts per a comptar amb un ascensor, com aquells d’una certa antiguitat o amb superfícies molt limitades. Aquesta característica és especialment rellevant en casos on l’espai del buit és menor que el d’un ascensor convencional, o quan no existeix lloc suficient en la part inferior per al fossat, un element necessari per a allotjar amortidors i altres components mecànics​​.

Els ascensors de fossat ultrareduït, com el model de ERSCE, estan dissenyats per a adaptar-se a fossats de tan sols 100 mm i una altura lliure en l’última parada de tot just 2470 mm. Aquests ascensors poden configurar-se amb un sol embarcament, doble embarcament a 90è, o doble embarcament a 180è, oferint així flexibilitat per a diferents configuracions arquitectòniques​​.

A més, aquests sistemes garanteixen l’accessibilitat, una necessitat cada vegada més reconeguda i regulada per les normatives actuals. Es converteixen en una solució vital per a construccions on no és possible instal·lar un ascensor convencional a causa de restriccions d’espai o estructurals. Aquesta accessibilitat és fonamental no només per a persones amb mobilitat reduïda, sinó també per a complir amb els estàndards legals i ètics d’inclusió​​.

En resum, els ascensors de fossat i escapament ultrareduït es presenten com una opció versàtil i adaptativa per a millorar l’accessibilitat en edificis amb espais limitats, oferint solucions personalitzades que respecten la integritat estructural i estètica de l’immoble. La seva instal·lació es tradueix en un valor afegit per a la propietat, millorant significativament la qualitat de vida dels seus usuaris.

Ascensor foso

Procés d’instal·lació d’un ascensor sense espai a l’escala

A ERSCE, comprenem que la instal·lació d’un ascensor en un lloc com una escala estreta comença amb una avaluació i planificació meticulosa. El nostre procés s’inicia amb una anàlisi detallada del seu edifici. Aquesta anàlisi no només abasta les dimensions i disposició de les escales, sinó també altres factors crítics com l’estructura de l’edifici, l’accés, i la distribució general dels espais.

El nostre equip d’experts inspecciona acuradament l’àrea per a identificar les millors ubicacions per a l’ascensor. Això pot implicar examinar no només l’ull de l’escala, sinó també llocs adjacents com a patis interiors o exteriors que puguin ser adequats per a la instal·lació. Entenem que cada edifici té el seu caràcter únic, i és la nostra missió preservar-lo mentre millorem la seva accessibilitat.

Així mateix, considerem aspectes com la necessitat de redistribuir o remodelar els llocs existents. En alguns casos, pot ser necessari realitzar modificacions menors per a acomodar l’ascensor de manera segura i eficient. El nostre equip treballa en estreta col·laboració amb arquitectes i constructors per a assegurar que aquestes modificacions es realitzin de manera que respectin la integritat i estètica de l’edifici.

Durant aquest procés, avaluem les necessitats i preferències dels nostres clients. Ja sigui que prioritzin l’estètica, l’eficiència energètica, o la minimització de l’obra civil, ens assegurem que el projecte s’alineï amb les seves expectatives i requisits.

En resum, el nostre enfocament en l’avaluació i planificació personalitzada assegura que cada instal·lació d’ascensor en escales estretes no només sigui tècnicament viable sinó també en harmonia amb les necessitats i l’estil de l’edifici i els seus ocupants. Amb ERSCE, pot confiar que el seu projecte d’ascensor estarà en mans d’experts que valoren tant la funcionalitat com l’estètica.

Alternatives als ascensors per a escales estretes

A ERSCE entenem que cada situació requereix solucions a mida per a garantir l’accessibilitat en edificis i habitatges. A més dels ascensors per a escales estretes, oferim altres alternatives de mobilitat que s’adapten a diferents necessitats i espais. Entre aquestes alternatives es troben:

Plataformes pujaescales

Les plataformes pujaescales són una excel·lent opció per a escales amb pendents pronunciades o amb corbes complexes. Aquestes plataformes es desplacen de manera suau i segura i estan dissenyades perquè les persones que es desplacen en cadira de rodes puguin pujar i baixar les escales amb total autonomia, millorant així l’accessibilitat.

La nostra àmplia gamma de pujaescales està dissenyada per a facilitar la vida d’aquells que enfronten desafiaments en la seva mobilitat diària. Ja sigui que estiguis considerant cadires pujaescalesrampes pujaescales o plataformes elevadores, tenim la solució perfecta adaptada a les teves necessitats i espai.

Salvaescaleras ERSCE

Entenem que cada edifici és únic i requereix una solució a mesura. El nostre compromís és brindar opcions d’ascensors innovadores i adaptades a les seves necessitats específiques, garantint seguretat, eficiència i comoditat. Contacti’ns per a explorar com podem ajudar-lo a superar els desafiaments d’instal·lar un ascensor en escales estretes o en qualsevol espai limitat.

Desplaça cap amunt