Normativa seguridad ascensores

La nova normativa de seguretat en ascensors: Un impuls per a la indústria

Canvis clau en la normativa de seguretat d’ascensors

El recent anunci de la Instrucció Tècnica Complementària ITC AEM 1 d’Ascensors ha marcat una fita significativa per al sector dels elevadors a Espanya. Publicada pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquesta normativa redefineix els estàndards de seguretat i manteniment dels més d’un milió d’ascensors registrats al país. Aquesta mesura sorgeix en un moment crucial, considerant que prop de 400.000 d’aquests ascensors tenen més de 30 anys de servei.

La nova reglamentació, aprovada pel Govern en el Consell de Ministres celebrat el passat 2 d’abril, imposa una sèrie de millores obligatòries que inclouen la modernització d’ascensors en els seus sistemes d’anivellament i detecció en portes, així com proteccions avançades contra moviments incontrolats de la cabina. Aquest enfocament no només augmenta la seguretat dels usuaris, sinó que també estén la vida útil dels equips, evitant accidents i assegurant una operació més eficient.

Innovacions i modernització en el manteniment d’ascensors

ERSCE, com a líder en la fabricació, instal·lació i manteniment d’ascensors, està en una posició privilegiada per a ajudar els propietaris d’edificis a complir amb aquestes noves exigències, ja que tenim les eines necessàries per a complir amb la normativa ITC sense haver de substituir l’ascensor. El nostre equip d’experts s’especialitza en la implementació de les tecnologies més avançades, com els sistemes de comunicació bidireccional en cabina i la substitució de components obsolets per opcions més modernes i segures.

A més, oferim una anàlisi detallada i personalitzada de cada instal·lació, assegurant que cada ascensor no només compleixi amb la normativa vigent, sinó que també ofereixi el màxim nivell d’eficiència i confiança. Els nostres serveis de manteniment estan dissenyats per a minimitzar el temps d’inactivitat de l’ascensor i maximitzar la seguretat i comoditat per a tots els usuaris.

Documentació i procediments per a la posada en marxa

Per a la posada en servei de nous ascensors, és necessari presentar davant l’òrgan competent de la comunitat autònoma una sèrie de documents clau: fitxa tècnica de la instal·lació, declaració CE de conformitat, manual de funcionament, contracte de manteniment i certificat d’inspecció inicial favorable. Aquests requisits asseguren que tots els ascensors no sols compleixin amb les normes de seguretat actuals, sinó que també estiguin preparats per a un funcionament eficient i segur des del primer dia.

Inspeccions periòdiques i responsabilitats de manteniment

Les inspeccions periòdiques són una part essencial del manteniment continu dels ascensors, amb freqüències que varien segons el tipus i ús de l’edifici: cada dos anys per a instal·lacions industrials o de pública concurrència, cada quatre anys per a ascensors en edificis residencials de més de 20 habitatges o més de quatre plantes, i cada sis anys per als altres. Aquestes inspeccions ajuden a identificar defectes de gravetat variable i les seves potencials conseqüències, que poden incloure la paralització del servei fins que els problemes siguin rectificats.

Impacte econòmic i oportunitats de la nova regulació

El cost estimat de la implementació d’aquestes millores és considerable, ascendint a uns 708 milions d’euros distribuïts en un període de set anys. No obstant això, aquest esforç financer representa una inversió essencial en la seguretat i eficiència a llarg termini. ERSCE es compromet a oferir solucions econòmiques i eficients que no només compleixen amb les exigències legals, sinó que també representen una inversió prudent per als nostres clients.

L’adopció d’aquesta normativa també obre noves oportunitats de negoci per a empreses del sector, propiciant un entorn de modernització i avanç tecnològic que beneficia a tota la indústria.

Preparació per a la nova normativa

Amb la data d’entrada en vigor programada per al pròxim 1 de juliol, és crucial que els titulars d’ascensors i les empreses de manteniment comencin a preparar-se com més aviat millor. A ERSCE, estem llestos per a assistir als nostres clients en cada pas del procés, des de l’avaluació inicial fins a la completa modernització dels seus sistemes.

Oferim consultes detallades, serveis de modernització a mesura i programes de manteniment ajustats a les noves normes per a assegurar que tots els nostres clients puguin complir a temps i amb total confiança.

La nova Instrucció Tècnica Complementària ITC AEM 1 d’Ascensors és més que una normativa; és un pas endavant cap a una indústria d’ascensors més segura i eficient a Espanya. En ERSCE, ens comprometem a liderar aquest canvi, proporcionant als nostres clients les solucions més avançades i de confiança en el mercat.

Per a més informació sobre com podem ajudar-te a adaptar-te a aquesta nova regulació, contacta’ns avui mateix. El nostre equip d’experts està llest per a garantir que la teva infraestructura compleixi amb els més alts estàndards de seguretat i eficiència.

Desplaça cap amunt